SANT JORDI AL DUC

 

La diada de Sant Jordi és una festa que cada any celebrem al centre, fem un concurs literari a imatge dels Jocs Florals, i la Sala d'Actes s'omple de música, poemes i roses.

 A la Sala d’Actes els músics afinen els instruments, els cantants, les veus, i els ballarins prenen posicions. Fa goig veure el resultat de moltes hores d’assaig, de treball en equip. N’hi ha que no s’ho creuen, que al final tot estigui sortint tan bé!

 Entre actuació i actuació es van repartint els premis, els literaris, els matemàtics, els de plàstica. Els premiats pugen a l’escenari i una mica atabalats, però contents, recullen els premis de mans del professorat corresponent. Tots se’n van amb una rosa vermella que fa molt goig.

 L’alumnat de 1r d’ESO ha sortit al pati i ha plantat l’arbre dels desigs, un liquidàmbar jovenet que els acompanyarà durant molt de temps.

Mentrestant, els de 2n ja han acabat de preparar tallers de tota mena que feia dies que els portaven de cap. Enguany són ells els encarregats de fer passar una bona estona als companys. Quina responsabilitat!

 

 Els de 3r han triat un cinefòrum i s’han escampat per les diferents aules de projecció.

 L’ escape room dels de 4t va com una seda amb jocs que ells mateixos han preparat. Han ambientat els jocs en diferents contextos històrics i alguns s’ho han pres tan seriosament que han vingut disfressats. Han passar una bona estona desxifrant enigmes molt variats i s’han quedat amb ganes de repetir-ho.

 L'alumnat de 1r Batxillerat ha fet la “Ruta Cervantina” de Barcelona, una activitat organitzada pel Departament de Castellà . Com a llocs emblemàtics, els joves han visitat, entre d’altres indrets, l’edifici del Passeig de Colom on es va allotjar Cervantes l’any 1610, el pintoresc carreró de Perot Rocaguinarda –el bandoler que va escortar Don Quixot i Sancho fins a la ciutat- i la impremta Cormelles (Carrer del Call), que va ser visitada pel cavaller.

 L’alumnat de 2n de Batxillerat se n’ha anat a Barcelona a fer un recorregut fotogràfic organitzat pel professorat del Departament d’Història. Han de localitzar quinze llocs del centre de Barcelona vinculats al contingut de la matèria.

 Els estudiants d’Història de l’Art han visitat primer el Palau de la Música i quan n’han sortit s’han afegit al recorregut.

 La sortida no ha coincidit amb la diada de Sant Jordi, que enguany ha caigut en diumenge, però igualment s’ha desplegat en un ambient lluminós i l’alumnat ha gaudit d’una Barcelona històrica, vitalista i fotogènica.

 Dimecres, 26 d’abril, a l’hora de tutoria s’ha fet una petita celebració per a l’alumnat de batxillerat: s’han repartit els premis literaris i de Matemàtiques, i les alumnes Maria Cuadrado i Gala Viñas , juntament amb els professors Wences Galán i Juan Luis Rubio han delectat  els assistents amb unes peces musicals i vocals que han tingut molt bona acollida i que molts han corejat.

 Felicitats a tots!